Warenwinkel de Lange: verrassend veelzijdigHuishoudelijke artikelen ~ speelgoed ~ cadeau ~ ijzerwaren ~ gereedschappen ~ land- en tuinbouwartikelen ~ technische materialen ~ papier- en schrijfwaren ~ wenskaarten...

Pand in de jaren '60 | Historie
Pand in de jaren '60
Warenwinkel de Lange is een bedrijf dat al sinds 1927 gevestigd is aan de Oerdijk 19 in Schalkhaar.
De winkel is nu in handen van Piet en Hennie de Lange, de derde generatie. In 1927 is opa ( Piet) de Lange getrouwd met oma (Mina Job), uit Raalte, zij kwam uit een winkeliergezin. Opa was aannemer en oma is vanuit huis eerst begonnen met verkoop vanuit slechts één kamer van allerlei huishoudelijke artikelen, ijzerwaren, gaas, prikkeldraad en aanverwante boerengereedschappen.

In de loop der jaren zijn er de nodige uitbreidingen en verbouwingen geweest. Zo kwamen er gereedschappen en bijvoorbeeld ook (petroleum)kachels en haarden. Het werd een echte ‘winkel van Sinkel’. In de jaren zestig is het assortiment uitgebreid met o.a. radio, tv en witgoed. Tevens werden er antennes gezet. Zo ontstond er ook de service en reparatiedienst. Vader Jo de Lange had inmiddels de zaak overgenomen.

In 1970 is het huidige pand er neergezet dat eind jaren 70 nog wat is uitgebreid. In 1994 heeft Rookes Rietman (die al meer dan 20 jaar in dienst was) het bruin- en witgoed gedeelte overgenomen, toen er zich de gelegenheid voordeed om in een eigen pand te komen (Oerdijk 23). Toen is er een interne verbouwing geweest en werd het huishoudelijke gedeelte flink uitgebreid en beter gepresenteerd.

In 2002 besloten we om ons aan te sluiten bij de landelijk opererende organisatie “NOVY”.
Op 31 oktober 2002 openden we de deuren van ons geheel van binnen vernieuwde pand en konden de mensen kennis maken met het nog bredere assortiment.

2020 was het jaar van een grote verandering voor ons als Firma de Lange. De NOVY formule was de laatste jaren in andere handen gekomen en had door deze verandering voor ons geen meerwaarde meer. Daarom gingen wij op 1 januari 2020 door als een zelfstandige winkel; Warenwinkel de Lange.

Kom gerust eens binnen wandelen, en maak kennis met ons verassend veelzijdige aanbod.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.